Breezy
Bageudstyr fra den store bagedyst - alle de fede ting

Bageudstyr fra den store bagedyst – alt det seje kageudstyr

Den store bagedyst sætter kagedrømmene igang hos danskerne

Lige nu ruller Jule- og nytårsbagedysten hen over skærmen, og i kølvandet på årets store bagedyst, så sidder danskerne endnu klistret til skærmen for at se de lækre og flotte kager bliver til.

I ny og næ bemærker man noget bageudstyr lidt ud over  det sædvanlige, og hvis man ikke ligefrem er autodidakt kageekspert og hjemmekonditor, så kan man måske godt undre sig over hvad der er for noget udstyr og hvor man finder det ?

De store butikker i Danmark der sælger bageudstyr kan da også sagtens mærke når Bagedysten ruller over skærmen, og mange af dem venter blot på at det bliver efterår 2020, så Bagedysten atter går igang.

Krydret med julehandlen, så er bagesæsonen strukket ud over en lang periode som kun sælgerne af bageudstyr kan glæde sig over, men seerne hygger sig også og bliver inspirerede.

Vi har sat os for at vise det mest brugte og mest interessante bageudstyr fra den store bagedyst her i dette indlæg.

Top 10 bageudstyr fra den store bagedyst

Vi starter listen med det udstyr som bruges allermest til at lave de lækre lagkager.

I bagedysten skal man måle korrekt for at følge opskriften

Det er vigtigt at en spiseske altid er en spiseske.

Derfor ser du ofte deltagerne bruge sådan et målsæt her istedet for teskeer og spiseskeer.

Bageudstyr store bagedyst måleskeer

FIND DEN HOS KITCHENONE

Hvis du vil opbygge et kartotek af opskrifter og lave de gode kager igen og igen, så er det vigtigt at ingredienserne altid måles korrekt af.

Deltagerne i bagedysten øver sig længe og har styr på deres mål.

En spartel er hele tiden i spil

Man ser konstant en spartel i bevægelse i bagedysten.

Der er hele tiden noget der skal flyttes ud at røre det med fingrene, noget der er varm og skal flyttes, creme der skal smøres og udglattes.

Der er hele tiden brug for en spartel når der er gang i bagningen.

En spartel er hele tiden i spil bagedyst

 

FIND DEN HOS BAGETID

Denne spartel dækker alle dine behov for at kunne styre dig igennem kageregnen.

Spartlen har en god vinkel med komfortabelt greb og derfor har du god kontrol, og den har et rustfrit men fleksibelt stålblad.

Ingen bagedyst uden en rund bageform

Bageformen eller bageringen ser man igen og igen, og ofte i kombination med kagefolie.

Dette er nok det mest brugte stykke udstyr i “Den Store Bagedyst” efter en håndmikser eller røremaskine.

Sådan en kageform fås i en justerbar version som giver dig lidt frihed med hensyn til størrelsen.

bagedyst kagering bagering

FIND BAGEFORMEN HOS KforKAGE

Med denne model justerer du bare bageringen på håndtagene på siden.

Bageringen sættes på en bageplade med papir og så folder man papiret op på ydersiden af ringen, så indhold ikke løber ud nederst i bunden, hvis din dej ikke er fast.

I den store bagedyst ser du ofte kagefolie blive brugt også.

Den store bagedyst sprøjtes der på livet løs

Du skal have udstyret til at sprøjte skum og cremer hvis du vil pynte kager som på TV:

Den store bagedyst sprøjtes der på livet løs

FIND SÆTTET HER

Du ser hele tiden på TV hvordan der tales sprøjteteknik og hvordan kager pyntes flot med skum og creme.

Hvis du vil sprøjte dig til flotte kager, så skal du have et fint udvalg af tylle som du kan bruge.

Kagefolie ses i hvert afsnit af Bagedysten

Bagefolie, lagkageplast, chokoladefolie eller kanfolie, deltager bruger det hele tiden og for en seriøs bager med seriøst fyld i kagerne, så er dette et must for deltagerne.

Kagefolien er til indersiden af din kagering, så dit kagefyld ikke flyde ud mens det køler af og sætter sig.

Bagefolien sikrer at kanten på din kage bliver fin og jævn.

Bagefolie, lagkageplast, chokoladefolie eller kanfolie

 

FIND BAGEFOLIE LIGE HER

Bagefolie er vand- og fedtafvisende og kan let tages af efter brugt uden man ødelægger kagens form.

Folien kan genanvendes hvis du vasker den efter brug i varmt vand med sæbe.

Roterende lagkage for perfekt pynt i Bagedysten

Bagedysten er pynten kritisk for resultatet. Hvis du skal kunne pynte en lagkage flot og effektivt så skal den kunne dreje rundt.

En kageopsats der kan rotere vil altid være din ode vend når kagen skal have det sidste touch og din sprøjteteknik kommer til at sidde lige i skabet.

I bagedysten skal pyntning gå stærkt

 

FIND ROTERENDE OPSATS HOS BAGETID

Denne model kan dreje begge veje, men vælger du en version der kun drejer den ene vej, så vær opmærksom på om du er venstre eller højre håndet. Opsatsen her har en skridsikker overflade og står fast og solidt på bordet.

Den opsats skal også bruge hvis du skal smøre en kage op.

Vandbad til chokolade og skumfiduser

Der smeltes chokolade på livet løs i Bagedysten og arbejde med chokolade kræver styr på smeltning og temperatur.

Vandbad til chokolade og skumfiduser

SKÅL TIL VANDBAD

Man taber Bagedysten hvis man ikke har styr på chokoladetemperatur

Man kommer ikke uden om at skulle måle temperatur på chokolade, sirup, creme og mange andre ting.

Derfor er et termometer vigtigt og det skal gerne kunne måle op til 300 grader.

bagedyst chokolade temperatur smelte spartel

FIND DEN BILLIGT HOS BAGETID

Da man ofte skal røre rundt og styre temperatur på samme tid, så kan det være en fordel at termometeret er indbygget i en ske eller spartel.

Specielt når man skal arbejde med smeltet chokolade er det rart og praktisk hele tiden at kunne styre temperaturen.

En dejskraber bruges mest i Bagedysten.

I bagedysten har nogle af deltagerne er nyere version af en dejskraber.

En dejskraber i 100% silikone der kan klare 240 graders varme, det er den du skal have.

dejskraber fra store bagedyst

FIND DEN HER

Dejskraberen findes i mange andre former og til mange priser, men man kan ikke klare sig uden.

Nogle vil måske også mene at man er nød til at have flere end én dejskraber når man giver den gas med kager og creme.

Næsten hvert afsnit har en kølerist.

Det kan også være praktisk at anskaffe sig en rist til flere formål under bagning.

Der kan være behov for at køle bagværk af.

risten fra den store bagedyst køle

 

FIND KØLERIST HER

Risten er også praktisk at have hvis du skal arbejde med glaze eller flydende chokolade der skal hældes ud over noget.

Endnu en praktisk uundværlig ting til bageriet som du nok ikke har i dit køkken.

Den store bagedyst er kommet for at blive

Til september 2020 starter den store bagedyst igen og vi holder skarpt øje med det bageudstyr der bruges næste gang også.

Vi opdateret denne artikel så snart vi ser noget nyt og interessant som du skal have til din samling af kageudstyr.

Den store bagedyst 2020 bliver spændende at følge og forhåbentlig får vi nye flotte kager at se og mere inspiration til at bage flotte kager.

Tilføj kommentar