Breezy
den-bedste-hurtige-pizzadej

Hurtigt pizzadej : Den nemmeste opskrift til pizzadej

Hjemme hos os er pizza en tradition om fredagen.

Så hver fredag skal der laves pizzadej.

Efterhånden går det ret hurtigt med at få bikset en dej sammen.

Det er ret simpelt og med en røremaskine bliver det endnu mere simpelt.

Til dejen skal man bruge:

500 gram mel (vi bruge type 00 eller Manitoba)

50 gram gær

4 dl vand

1/2 tsk. salt

Fremgangsmåden er:

Opløs gæren i lunken vand.

Hæld melet i n skål og tilsæt salt.

Tilsæt derefter vand lidt efter lidt, så melet langsomt optager så meget vand som muligt uden at blive smattet.

Det afhænger lidt af typen af mel hvor meget vand der skal til, men der skal aldrig bruges mere end de 4 dl.

Oftest er det nærmere 3 dl. vand der skal bruges.

Dejen skal væk så mættet med vand som muligt uden at klistre for meget på fingerne.

Lad dejen hæve i mindst en time.

Jeg bruger durum mel til at ælte dejen efter hævning og når pizzadejen skal rulles ud.

Bag dejen på pizzasten.

Husk at det tager tid for en pizzasten at blive varm og derfor skal den i ovnen 30 min. før pizzaen skal bage ved min 200 grader – gerne 250.

Hvis du bager flere pizzaer, så lad stene får varmen igen når den første pizza er færdig.

Husk at jo mere “vådt” fyld du putter på din pizza, jo mindre chance er der for sprød pizza.

Add comment